مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار ایران:

سقط جنین؛ حلقه گمشده در سیاست‌گذاری جمعیتی ایران است 

دکتر علی اکبر محزون، در حاشیه همایش رونمایی از جامع‌ترین پژوهش شیوع‌شناسی سقط جنین، با اشاره به چالش‌های جمعیتی کشور، تأکید کرد که سقط جنین یکی از عوامل کلیدی در کاهش نرخ باروری و حرکت هرم سنی کشور به سمت سالمندی است. وی با تحلیل علل فرهنگی و نگرشی این پدیده، خواستار مداخلات سیاست‌گذارانه و آگاهی‌بخشی هدفمند به خانواده‌ها شد. 
دکتر علی اکبر محزون، در حاشیه همایش رونمایی از جامع‌ترین پژوهش شیوع‌شناسی سقط جنین، با اشاره به چالش‌های جمعیتی کشور، تأکید کرد که سقط جنین یکی از عوامل کلیدی در کاهش نرخ باروری و حرکت هرم سنی کشور به سمت سالمندی است. وی با تحلیل علل فرهنگی و نگرشی این پدیده، خواستار مداخلات سیاست‌گذارانه و آگاهی‌بخشی هدفمند به خانواده‌ها شد. 
کد خبر: ۱۵۲۳۳۹۱

به گزارش جام جم آنلاین، نشست تخصصی «سقط جنین و اثرات آن بر ساختار جمعیت» و رونمایی پژوهش شیوع‌شناسی سقط جنین در ایران، با حضور جمعی از مسئولین و فعالین حوزه جمعیت، از جمله، دکتر مونا زینالو، مشاور وزیر بهداشت در امور بانوان، دکتر امیرحسین بانکی پور، رییس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس و دکتر علی اکبر محزون، مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار ایران، دکتر صابر جباری سرپرست مرکز ازدواج و خانواده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دکتر محمد اسماعیل قیداری، ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی برگزار شد. 
 
در حاشیه این مراسم، دکتر علی اکبر محزون، مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار ایران، با اشاره به چالش‌های جمعیتی کشور گفت: وقتی عواملی را که بر جمعیت تأثیر می‌گذارند کنار هم می‌گذاریم، چند عامل مهم از جمله سقط جنین، پیشگیری از بارداری، ازدواج دیرهنگام و مسائل دیگر مطرح می‌شوند. اگر فقط همین یک عامل یعنی سقط جنین را در نظر بگیریم، اهمیت آن به‌حدی است که اگر پیشگیری مناسبی صورت می‌گرفت، نرخ باروری کشور می‌توانست بالاتر از سطح جانشینی قرار گیرد. 

وی با استناد به مطالعات مختلف افزود: برآورد‌ها نشان می‌دهد که تعداد موارد سقط جنین در کشور عدد کمی نیست، بلکه بسیار بزرگ و قابل توجه است. بنابراین، انجام مطالعات دقیق در استان‌های مختلف مانند پژوهش شیوع شناسی سقط جنین در ایران، که امروز رونمایی شد، و ارائه آنها به پژوهشگران و سیاست‌گذاران برای تصمیم‌سازی و مداخله مناسب ضروری است. 

دبیر ستاد سرشماری در پاسخ به پرسشی درباره مهم‌ترین دلایل سقط جنین، اظهار داشت: دلایل سقط جنین را می‌توان در دو دسته اصلی طبقه‌بندی کرد: 
۱. نوع نگرش به جنین و فرزند 
۲. مسائل پیرامونی مانند مشکلات اقتصادی 

مطالعات نشان می‌دهد که نوع نگرش افراد حتی در خانواده‌های مرفه، نقش پررنگ‌تری نسبت به وضعیت اقتصادی دارد. 

وی ادامه داد: بسیاری از افراد باور ندارند که جنین یک موجود زنده با حق حیات است. این نوع نگرش باعث شده است تصمیم به سقط جنین راحت‌تر گرفته شود. اگر بتوانیم این نگرش را اصلاح کنیم، حتی عوامل اقتصادی نیز مانع پیشگیری از سقط جنین نخواهند بود. 

دکتر محزون دبیر ستاد سرشماری در جمع‌بندی سخنان خود تأکید کرد: برای کاهش سقط جنین، هم سیاست‌گذاری و هم فرهنگ‌سازی لازم است. اما مهم‌تر از همه، تغییر نگرش درونی افراد است. فرهنگ‌سازی باید از باور‌های درونی خانواده‌ها و افراد نشأت بگیرد. صرفاً از طریق رسانه‌ها و تبلیغات این امر امکان‌پذیر نیست. 

وی افزود: در مرکز آمار ایران، طرح‌های مختلفی مانند طرح سلامت و جمعیت اجرا می‌شود، از جمله طرح سلامت و جمعیت (DHS) که هر چند سال یک‌بار انجام می‌شود؛ و شاخص‌های مهمی را در حوزه پیشگیری از بارداری و تحولات جمعیتی ارائه می‌دهند. این داده‌ها منابع ارزشمندی برای رصد وضعیت جمعیت و طراحی مداخلات مؤثر هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
دنبال احترامم؛ نه شهرت

بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون با این‌که سال‌هاست جلوی دوربین دیده نشده، مورد توجه و علاقه مردم است

دنبال احترامم؛ نه شهرت

نیازمندی ها